?:

Ortodontide erken tedavi

Ortodontik tedavinin başlama zamanı konusunda diş hekimleri arasında bir fikir ayrılığı yaşanmaktadır. Diş hekimlerinin bir kısmı türü ve şiddetine bakılmaksızın anomalilerin sürekli dişlerin tamamlanmasından sonra tedaviye başlanması gerektiğini söylerler. Başka bir kısım hekim de sıkıntıların görülmeye başladıktan sonra tedaviye başlanması gerektiğini söylerler.

Süt dişlerin çıktığı dönemde ortodontik tedavi ihtiyacı yoktur. Dişler iyi dizilmiş bir şekildedir ve kapanışında da bir problem yoktur. Ağrısı ne olursa olsun ortodontik tedavi gerekmez. Bu dönemde yapılan tedavi kapsamlı bir tedavi istediği için takibi uzun süreceğinden hem hekimi hem de hastayı usandırır. Hastanın yaşı küçük olduğundan aparey kullanmak sıkıntılı ve zor olabilir. Sürekli kesicilerin sürme döneminden itibaren ortodontik anomaliler görülmeye başlar. Çocuğun bütün dişlerine ileride etki edeceği bilindiği için müdahale edilmelidir. Ortodonti uzmanlarının yanı sıra diş hekimlerinin dahi kolaylıkla müdahale edebileceği bu tip durumlar şöyledir:

1-Anterior ve posterior dişsel çapraz kapanışlar

2-Anterior çapraşıklıklar, rotasyonlar, tramvaya uğrama olasılığı çok yüksek olan aşırı ileri itimli üst kesicilerin olduğu olgular

3-Kötü alışkanlıklar

4-Sürmekte olan dişler için yer için yer olmadığında bu dişlerde yer açılması gereken durumlarda

5-Alt çene fonksiyonlarını etkileyen ve kaymaya neden olan erken temasların ortadan kaldırılması

6-Kaviste sürmekte olan dişlerin yerlerinin korunması

şikayetBunu rapor et

Yanıt Bırak


Yanıt vermek için önce giriş yapmalısın.