?:

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi, klinik ortamında hekim tarafından uygulanan, ev tipi beyazlatma yöntemine göre daha kısa sürede sonuç veren diş beyazlatma yöntemidir.

Nasıl Yapılır?

İlk olarak diş taşları vb. oluşumlar ağızdan uzaklaştırılır,

Diş hekimi, ofis bleaching uygulamasına ilk önce diş etlerini ve ağız içinde, zarar görebilecek diğer yumuşak dokuları korumak için önlemler alarak başlar.

Diş etleri koruyucu bir tabaka ile kaplanarak diş beyazlatma ajanının diş etlerine ulaşması engellenir.

EVDE DIŞ BEYAZLATMA (HOME BLEACHING)

Adından da anlaşılacağı üzere Home Bleaching, hastanın evde kendisinin uygulayacağı bir diş beyazlatma yöntemidir. Uygulaması kolay ve güvenli olan bu yöntemde tedavi süresi dişin durumuna göre 1 veya 3 hafta sürebilmektedir. Uygulama aşamasında beyazlatma işlemine geçilmeden önce diş hekimi tarafından ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılır. Beyazlatma işlemine engel olacak diş taşları gibi sorunlar giderildikten sonra beyazlatma işlemine geçilir.

Ağız ve diş sağlığı kontrolü yapıldıktan sonra hastanın ağız ölçülerine göre şeffaf diş plakları hazırlanır ve diş beyazlatmada kullanılacak beyazlatma jeli ile birlikte hastaya teslim edilir.

Hazırlanan plaklar üzerine diş hekiminin belirttiği kadar beyazlatma jeli uygulanır ve 5-7 saat arası bir süre dişlerde bekletilir. Süre uzun olduğundan genelde uyku esnasında uygulanması önerilmektedir.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI

Evde diş beyazlatma yönteminin en büyük avantajı ekonomik oluşudur. Evde kendi kendinize uygulayabileceğinizden dolayı kullanımı kolaydır.

şikayetBunu rapor et

Evde diş beyazlatmanın dezavantajları nelerdir?

Evde diş beyazlatmanın dezavantajları şunlardır;

  • 1-3 hafta arası sürebilen uzun tedavi süresi,
  • Tedavi süresince diş renkleşmelerine sebep olan kahve kola gibi içecekler tüketilemez,
  • Uygulama bitene kadar sigara vb. tütün mamulünden uzak durulması gerekmektedir.
  • Kullanımı kişi için kolay olsa da zaman kaybı ve bazı derin renkleşmelerde sonuç vermemesi gibi nedenlerle daha az tercih edilmektedir.
  • Gece plak uygulaması yapıldığı için bazı hastalara rahatsızlık verebılır.

Yanıt Bırak


Yanıt vermek için önce giriş yapmalısın.