?:

Kök Yüzeyi Düzleştirme nasıl uygulanır ?

Diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirmede el aletleri ile birlikte hava basıncı veya elektrik ile çalışan ultrasonik aletler kullanılır. Bu aletlerin iki bileşenleri vardır. Birincisi yüksek frekans ile titreşen ve diş üzerindeki plak ve diş taşlarını yüzeyden uzaklaştıran nispeten keskin olmayan metal bir uçtur. İkinci bileşen, su ile yıkama sistemidir ki metal ucun çalışırken soğuması ve dişten çıkan artıkların uzaklaştırılmasına yardım eder.

 

Scaler veya küret adı verilen el aletleri keskin kenarlara sahiptir ve bu kenarlar dişe yaslanarak diş yüzeyindeki diş taşları uzaklaştırır. Bu aletler motorlu değildirler ve farklı dişler ve aynı dişin farklı yüzeyleri için çeşitli şekil ve büyüklükte tasarlanmışlardır

Kök yüzeyi düzleştirme işlemi sırasında öncelikle geniş plak ve diş taşları dişin kuron ve kök yüzeyinden ultrasonik aletler yardımı ile uzaklaştırılır. Kalan materyalin temizlenmesinde ve kök yüzeyinin düzleştirilmesinde el aletleri kullanılır. Diş hekimi dişeti sınırı altında çalışıyorken, plak ya da diş taşlarını göremez. Ancak, kök yüzeyinin pürüzlülüğü onu yönlendirir.

Diş eti hatalığının erken dönemlerinde (gingivitis) ya da daha ileri diş eti hastalığının ağzın bir bölümünde lokalize olduğu durumlarda (lokalize periodontitis) diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirme genellikle tek bir randevuda bitirilir. Hastada periodontitis mevcutsa, tek çenenin bir yarısı tek randevuda tedavi edilir. Bu nedenle tedavi dört seansta tamamlanır. Tedavi sonrası genelde hastaların kontrol randevusuna gelmeleri istenir.

şikayetBunu rapor et

Yanıt Bırak


Yanıt vermek için önce giriş yapmalısın.